7 интересни за деца дестинации в България

Плиоценски парк Дорково, край Велинград
Огромният свръхреалистичен мастодонт в центъра на плиоценския парк в Дорково ще вдъхнови много бъдещи археолози да се впуснат в изследване на изчезналите гиганти от миналото. По време на огледа на експонати, децата ще се слеят в обстановката със звуците от плиоценска гора, които са фон на древните гиганти.
https://ilovebulgaria.eu/wp-content/uploads/2017/09/Плиоценски-парк-в-Дорково.jpg

„Планета Габрово“
„Планета Габрово“ е част от експозициите в Дома на хумора и сатирата, където всяко дете може да се позабавлява. Тук няма забрани и ограничения. Децата могат да гледат, да слушат, да пипат, да се смеят на воля. Тук децата попадат в чудния свят на пъстрите карнавали, срещат се с любими приказни герои, оставят свое послание към обитателите на космическата станция.

Планета Габрово

Средновековие в крепоста Мезек, Свиленград

Средновековната крепост Мезек предлага жива и интересна среща с миналото. На различни тайни места са скрити воини, оръжия, шатри, коне, гигантски шах.

Крепост Мезек

Екомузей в гр. Русе

Реалистичен мамут и огромен аквариум са сред най интересните експонати в открития наскоро Екомузей в Русе. В музея има много интересни кътчета за деца и възрастни. Музеят разказва истории, които са истински. Четири етажа със сцени от съвместния живот на хора, растения и животни.

Екомузей Русе

Природен парк“ Небесните пасбища“-с. Осиковица

Има едно място на 65 км от София, в което можете да се впуснете в търсене на подземни царства и магьосници, да се изкачите по стълбата към Рая, да видите дървото на Мечо Пух, да си припомните мъдростта на Дънов, а дървена табелка да ви насочи към Долината на самодивите. След това е мостчето на Любовта.

Осиковица

Интерактивен музей на индустрията в Габрово

Можете сами да управлявате музейната експозиция – чрез докосване или движение, и дори да станете част от интерактивните инсталации – да светнете една от първите крушки в България, да предизвикате взрив със суровините на първата фабрика за патрони в България – габровската Еловица. Тук можете да разгледате пресата от избран от вас период, както и да се запознаете с видни габровски индустриалци и да контролирате времето. Тук можете да се заснемете в анимирани габровски шеги и да качите видеото си в интернет.

Интерактивен музей на индустрията в Габрово

Село Чавдар, местността Св.Петка

Тук децата се срещат с древната праистория. Неолитни къщички, направени от кал, колове и слама са част от забавленията за децата. В музея ще научите как са живели хората преди 7000 години. Тук може да се смели жито като първобитните хора в уред, наречен хромел. На хълма Света Петка пък можете да посетите детския кът със сензорна градина, две стени за катерене и въжена градина.

Село Чавдар, местността Св.Петка
Статията и снимките са от www.jilo.bg

Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria