Българските плажове са включени в платформата iLoveBulgaria

В мобилното приложение iLoveBulgaria вече може да разгледате и красивите български плажове. Туристите имат възможност да се запознаят с прекрасните плажни ивици, които имаме.

България е страна с красива природа и живописни плажни ивици. Българското Черноморие започва от нос Картал (Румъния) и завършва при устието на Резовска река на границата с Турция.
Дължината му е над 370 км, като може да се насладите на дълги пясъчни ивици със златист пясък. Може да избирате измежду красиви дюни, скалисти брегове, сгушени заливчета и устия на реки. Родното ни Черноморие крие красиви райски кътчета и диви плажове, които за съжаление са непознати сред българите и чужденците. Климатът тук е умереноконтинентален, с четири сезона благодарение, на което имаме топло лято. Градусите на морската вода предразполагат къпане от началото на май до октомври.

Нос Емине разделя бреговата ивица на северна и южна част. Южното крайбрежие се отличава с широки и дълги плажове, за разлика от северното, което има скалист релеф.
Посещавали ли сте плажовете около Созопол? Плажували ли сте в Росенец? Чували ли сте за къмпинг Нестинарка? А, Каваците? Предполагаме, че една част от Вас не са успели да посетят тези места. Лятото е в разгара си, така че може да направите план за предстоящата почивка.

Ето и три от красивите български плажа, които може да намерите в мобилното приложение iLoveBulgaria.

1. Албена

Албена е курортен комплекс разположен в Североизточна България на 12 км от град Балчик и 35 км северно от град Варна. Намира се в близост до прохладния резерват „Балтата“.  Плажната ивица е чиста с  дължина 3,5 км, а ширината й достига до 150 м. Албена е предпочитано място заради спокойствието, чистите плажове и красивите алеи подходящи за семейни разходки. Морето и въздухът са чисти, това е и причината курортът да е отличен с наградата „Син флаг“, която се присъжда само на места с екологична чистота на морето. Плажната ивица е разпределена между хотелите, които го стопанисват, но има и свободна зона, която посетителите да използват. Албена е популярен и като СПА курорт заради наличието на минерални води и лечебна кал.

2. Бутамята

Бутамята е един от най-посещаваните плажове в Синеморец. Плажната ивица е чиста и просторна, а самото място се намира в малък залив, обграден от красиви скали. Поради лекото вълнение мястото е предпочитано от любителите на сърфа. Водата е кристално чиста, но бъдете внимателни, тъй като в района понякога се появяват водовъртежи. Освен спокойствието плаж Бутамята предлага много забавления за туристите, като например каране на джет. На левия бряг са разположени няколко хотела, а в близост има и прохладна гора.

3. Аркутино

Аркутино е разположен между курортните комплекси Приморско и Дюни. Той е един от най-красивите плажове по Южното Черноморие. Красивата пясъчна лагуна е част от резервата „Ропотамо“. Когато сте на там от плажа се открива прекрасна гледка към остров Свети Тома. Тук е единственото място в България, където се срещат диворастящи кактуси, както и бялата пясъчна лилия. Плажната ивица е широка и красива, като до нея стигате по тясна дървена пътечка, а водата е уникално чиста. Ако търсите съчетание от красива природа, спокойствие и чист въздух плаж Аркутино е Вашето място. Разбира се летуващите не са лишени от забавления, на територията на плажа има сърф училище и заведения предлагащи вкусна храна.

 

Опознайте България и намерете Вашите любими плажни кътчета! Вдъхновете се от величието и красотата на морето и прекарайте едно незабравимо лято! 


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria