Bnr.bg: "Консултативният съвет по туризъм в Белоградчик отчита дейността си"

Отчет за извършената дейност през миналата година ще бъде направен на заседанието на Консултативния съвет по туризма към Община Белоградчик.

Наред с традиционните атракции и събития, на които Общината е организатор или подпомага, тя влага и много средства за обезпечаване на информираността на посетителите за туристическите обекти и места за посещения в региона. През изминалата година беседите за Белоградчишката крепост и пещера „Магура“ са преведени на италиански, испански и китайски. Така беседите се предлагат на общо 10 езика за туристите, за които не е осигурено или не желаят екскурзоводско обслужване.

Всички обекти на територията на община Белоградчик са част от платформата „I love Bulgaria“. Две събития от изминалата година са не само с национално, но и международно значение – летният фестивал „Опера на върховете – Белоградчишки скали“ и откритият в Художествена галерия „Вълчо Вълчев“ Салон на наивистичното и интуитивно изкуство, който предизвика сериозен интерес сред почитателите на този вид изкуство.

От справките – декларации по чл.116 от Закона за туризма е видно, че през 2019 г. са реализирани над 22 000 нощувки в местата за настаняване в града и региона. Съветът ще утвърди и Програмата за развитие на туризма на територията на общината за 2020 година.

Източник: Bnr.bg


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria