Dariknews.bg: "Винено-кулинарни дестинации ще привличат туристи в региона"

България продължава да се развива с устойчиви темпове като предпочитана туристическа дестинация, обяви днес във Враца министърът на туризма Николина Ангелкова. „За трета поредна година бележим ръст с около 5,5 %.
Надявам се с такива темпове да приключим годината, което ще ни нареди в Топ 5 на устойчивите дестинации, според класацията на Световната организация по туризъм“, обяви още министърът.
Министър Ангелкова заедно с министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов участваха в последното от поредицата обществени обсъждания на 12-те винено-кулинарни дестинации на територията на страната, създадени от двете министерства, част от проекта „Сподели България“.Една от целите при разработването на дестинациите е да покаже разнообразието от културно-историческото наследство и разнообразието от вкусове, с които всеки един от регионите разполага. След приключване на обществените обсъждания ще се пристъпи към разработване на рекламни материали, дигитализиране на дестинациите в интерактивна карта и качване на всички платформи, с които разполага. Министерството на туризма, обяви още Н.Ангелкова. двете дестинации, представени във Враца са Мизия и Златия.
Министърът на земеделието, храните и горите – Румен Порожанов заяви, че земеделието и туризмът са сред най-перспективните сектори за Европа.

„В организираните срещи досега участваха над 400 представители на туристическия бранш, както и винопроизводители. Наш ангажимент е да се изработят тематични дигитални карти, които ще бъдат включени в приложението „Аз обичам България“ – каза още министър Порожанов.
Източник: Dariknews.bg


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria