Media Coverage

iLoveBulgaria in the StartUp rubric of Radio Varna

radio-varna-bnr-interview-ilovebulgaria

Доротея Николкова от Радио Варна: “Днешните ни гости в StartUp са Антония Бойкова и Радослав Георгиев – част от маркетинг екипа на мобилната платформата iLoveBulgaria, която преди броени месеци започна като I love Varna.”

Антония Бойкова от iLoveBulgaria: “Към настоящия момент платформата I love Bulgaria работи с над 15 общини, с Mинистерство на туризма и е локализирано на 13 езика. Нямаме планове да разширяваме обхвата на езиците, които използваме, а само да допълним информацията, която вече е налична.”

Доротея Николкова: “В края, ще ви дам и пример за начина, по който приложението, тръгнало преди малко повече от половин година от Варна ще получи и своята световна премиера на международното туристическо изложение World Tourism Market в Лондон тази година.
Там дигитален ЗD принтер ще изработва сувенири, като в списъка са част от обектите, които според приложението са най-посещавани. Рилският манастир, Варненската катедрала, крепостта Царевец, крепостта Червен и др., са сред обектите, които ще бъдат принтирани.
Все още се работи по пилотната версия, която предстои да бъде представена. Тя ще бъде свързана и с мобилната платформа ILoveBulgaria, която при сканиране на QR кода освен информация за самия обект ще предоставя и виртуализация на 3D изображението му.”

За да чуете пълното интервю, моля влезте през линка в сайта на Радио Варна.

Source:

MORE POSTS