"Фестивал на река Дунав" - гр. Белене

Под патронажа на  kмeтa на община Белене, на 2 и 3 юли 2021г. ще се проведе Фестивал на река Дунав. Предвидена е богата концертна и забавна програма.

В програмата на фестивала е предвиден кулинарен конкурс “Дунавска трапеза”. Ето какви са правилата за участие:

Пускане на послания върху хартиени лодки във водите на р. Дунав

Община Белене ще осигури рециклирана хартия, разтворима във вода. Върху лист участниците ще могат да напишат своите послания-желания на място. Осигурени ще са и химикалки. Изписаните с послания листове ще се сгънат от участниците под формата на лодка, а след това и пуснати във водите на реката. Ще бъде оказвана помощ при сгъването на хартията.

Фестивал на къдроглавия пеликан

Дирекция на Природен парк „Персина“ организира първия по рода си природозащитен фестивал. Събитието ще се състои на 2 и 3 юли 2021 с дневна програма. Предвижда се да бъдат отворени ателиета от различни организации, лекции на тема биоразнообразие и природозащита, филми, интерактивни занимания за деца и много други. Ще бъдат представени ръчно изработени сувенири, предмети и продукти на местни производители от региона. Пълната програма и по-точна информация за заниманията по ателиета ще бъде публикувана на интернет страницата на парка www.persina.bg, в сектор „Новини“. Подкрепата за ДПП „Персина“ е осигурена от Фондация „Америка за България“. Фестивалът на къдроглавия пеликан е част от дейностите по проект „Животът на Пеликана“ LIFE18/NAT/NL/000716, по програма LIFE на ЕС.


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria