iLoveBulgaria в Англо-американското училище в София

Миналата седмица, мобилното приложение iLoveBulgaria помогна на учениците от Англо-американското училище в гр. София да научат интересни неща за 24 май – Ден на българската писменост и култура. Това е един от най-големите български празници, на който се празнува създаването на българската азбука и българската култура. ILoveBulgaria е официалният интерактивен гид на България, който представя по интересен начин информация за 100-те национални туристически обекта, както и за други обекти като ресторанти и хотели. Учениците използваха мобилното приложение, за да сканират с него QR кодовете, поставени на различни места в училището, а след това отговаряха на въпроси, свързани с българските просвета и култура. Учениците намериха този начин на отговаряне за доста забавен и интересен, и това им помогна да научат по-лесно полезна информация по нов и интерактивен начин.

Англо-американското училище в София е основано през 1967 г. и предлага обучение на деца между 4 и 18 години. Училището също дава международна бакалавърска диплома, което предоставя големи възможности за избор за продължаване на обучението.

Като първокласно международно училище те предлагат много добре балансирана програма. Много от завършилите следват в отлични университети в България и по света, включително Кеймбридж и Харвърд. Освен академичната програма, ААУ предлага занимания по изкуство, музика, спорт и други извънучилищни дейности. Усилената работа и отдадеността на екипа получава обществено признание както е отразено и чрез получените престижни награди: Най-добри услуги от Форбс България ( 2011) и сграда на годината (2006 и 2012). Всяка година ААУ предлага пълни стипендии на талантливи български студенти.


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria