Национален танцов фестивал „Магията на танца“ - гр. Шумен

XV издание на Националния танцов фестивал „Магията на танца“ ще се проведе тази събота (на 26 юни) в концертната зала на Младежкия дом в гр. Шумен. Събитието се организира от Община Шумен и Общинския младежки дом. В програмата са включени съвременни танци, характерни танци и улични танци – брейк и хип-хоп.
Участниците ще се състезават в три възрастови групи: Първа възрастова група – до 11 години; Втора възрастова група – от 12 до 15 години; Трета възрастова група – от 16 години нагоре. Жури от млади специалисти, практикуващи в областта на различните жанрове на танцовото изкуство, ще оценява участниците. Председател е Боряна Колева, художествен ръководител на ансамбъл „Веселяче“. Членове – Деница Анчева, преподавател в Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в  Русе, специалист по класически и съвременни танци и Йордан Йорданов от Бургас – инструктор и преподавател по хип-хоп и брейк.
След едногодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19 в Шумен ще пристигнат танцьори от Варна, Русе, Търговище, Разград, Бургас, Добрич, Силистра, Дряново, Велико Търново, Велики Преслав. На сцената ще излязат и изпълнители от шуменските танцови формации „Емоушън“, „WOW“, „Танцувалня“ и агенция „Фаворит“.
Регистрацията на най-малките участници е от 9:00 до 9.30 часа. Състезателната програма по съвременни танци започва от 10.00 часа. В 11.00 часа е надпреварата в категорията характерни танци, в 12.00 часа стартират уличните танци. Участниците във втората възрастова група ще се регистрират от 12.30 часа. Стартът е в 13.00 часа със съвременни танци. Фестивалната програма продължава с характерни танци от 14.00 часа и с улични танци в 14.45 часа.


Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria