„Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“ Участвайте до 30 Нoември 2018 в националния конкурс за STEM науки в България

За втора година в България се провежда националният конкурс за STEM науки в училище (Science – Technology – Engineering – Mathematics) “Търси се СУПЕР STEM в твоето училище!“. Конкурсът обединява иновативни идеи, интердисциплинарен подход и вдъхновение, за да се даде възможност за споделяне на постижения и успехи областта на STEM науките в училищата в България. Той има за цел да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. Националният конкурс се организира от EduTechFlag и се подкрепя в партньорство на знанието от водещия в света център за STEM науки – Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ. Инициативата се подкрепя от Аксидиа АД, Делта3, eSkills For Future, PCworld, iLoveBulgaria и много други.

В SUPER STEM България 2018 могат да участват учители и ученици.

Ученици от 1-ви до 12-ти клас ще могат да участват, като изпратят кратко резюме или до 3 минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип до 5 участника, като се посочи лидерът на екипа. Учители могат да участват в конкурса SUPER STEM като изпратят кратко резюме за STEM проекти, в които са участвали и насърчили учениците да се включат. Кандидатстването с електронно портфолио е предимство! Учителите победители ще са в две категории DIGITAL EXCELLENCE и STEM AMBASSADOR.

Регистрацията е отворена до 30 Ноември 2018. (https://edutechflag.eu/участвай)
• Класирането и победителите ще бъдат обявени в края на м.Декември.
• На официална церемония през м. януари 2019 ще бъдат връчени наградите на победителите SUPER STEM България 2018.

Повече от впечатляващи са резултатите от първото издание на SUPER STEM България през 2017 с участие на 64 проекта, от които 48 бяха проектите на ученици от 16 града в България, 18 бяха номинациите за учители от 10 града. На церемония по награждаване участваха 20 лектори ученици със свои разработки. 12 са организациите партньори и спонсори подкрепили инициативата през 2017 с главна роля на Научния център Карнеги за STEM обучение, САЩ. Учителите победители (г-жа Лиляна Русенова от ОМГ „Академик Кирил Попов” гр.Пловдив и г-жа Радка Костадинова от СУ „Ив. Вазов“, гр.Вършец) бяха наградени с награда участие в STEM обучение в Научния Център Карнеги, Питсбърг, което се проведе през юли 2018 в САЩ.

Кой може да бъде SUPER STEM?

• SUPER STEM са ученици, които участват/създават/творят/експериментират с проекти/идеи в областта на STEM (извън училище/неформална среда).
• SUPER STEM учител (DIGITAL EXCELLENCE) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.
• SUPER STEM учител (STEM AMBASSADOR) е учителят, който насърчава учениците да се интересуват и любопитстват в областта на STEM.

Повече информация, как да участвате, регламента и наградите на: http://edutechflag.eu/stem и на e-mail: [email protected] с тема „Национален конкурс за STEM науки 2018“

SUPER STEM 2018

SUPER STEM 2018

Изтеглете мобилното приложение iLoveBulgaria